Freitag, 25. Mai 2012

Pizza bialy sos, szpinak i mocarella:)

Hey:)
Juz kiedys pisalam ze uwielbiam pizze:) -Tym razem chcialabym Wam pokazac
 jak  zrobic troche inną jej wersje  - nie jak zawsze z sosem pomidorowym a z sosem śmietanowo-serowym.  Pizza z tego przepisu jest  pyszna, delikatna z aromatem czosnku i świeżo mielonego pieprzu - jest obledna!!!!
 Pizza z bialym sosem, szpinakiem  i mocarella!!!! musicie koniecznie wyprobowac ten przepis -
POLECAM:)


Przepis na ciasto znajdziecie tutaj Klik Pizza to jest pizza z sosem pomidorowym -  bardzo dobra i polecam ja nadal ale dzisiaj robimy inne nadzienie i inny sos:) ale na tym samym sprawdzonym  ciescie:)


potrzebujemy nastepujace skladniki na nadzienie i sos:)
smietana kremowka 30% musi byc koniecznie  gesta - kremowa okolo 200ml
serek mocarella,
zolty ser - ja mialam akurat w plastrach to pocielam na male kwadraty,
szpinak - ja mialam mrozony,
szynka
mozna jeszcze dodac pieczarki jak ktos lubi
czosnek, cebulke, sol, pieprz, oregano....


Na patelni zeszklic cebulke i czosnek - nastepnie odczekac az ostygnie - koniecznie !!!-
  nastepnie  dodac smietanke kremowke sol , pieprz, ziola do smaku i wymieszac
nastepnie
Rozciagam ciasto na wczesniej wysmarowanej oliwa blaszce - ale jesli komus wygodniej to moze po prostu rozwalkowac ciasto na blaszce,
- wykladamy przygotowany wczesniej bialy  sos i rozsmarowujemy go po calej powierzchni ciasta

 I tutaj jest moj trik - ktory nauczylam sie w Niemczech na bialy  sos wykladamy polowe zoltego sera ktory przeznaczylismy na   posypanie calej pizzy (ja akurat mialam jakis serek w plasterkach wiec pocielam go na male kwadraty i rozlozylam w miare rowno na cala powierzchnie pizzy)
 i na to wrzucam  caly serek mocarella - porwany w kawalki - lub tez jesli komus wygodniej to po prostu pociety w kawalki

 Nastepnie rozkladam szpinak w miare rownomiernie na calej powierzchni  na to cebulka i szynka.
Przykrywamy pizze druga polowa przygotowanego zoltego sera - rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni - wkladam pizze i pieke okolo 15 minut


Efekt koncowy:)


 Dlaczego tak dziele ser???poniewaz jak mi to wytlumaczono jesli dajemy cala warstwe serka na gore na nadzienie wtedy ten caly ser roztapia sie i tworzy gruba spieczona serowa - warstwe na samej gorze , ktora dodatkowo utrudnia przypiekanie sie nadzienia - bardziej zostaje ono tam pod tym serem pod spodem uparowane niz upieczone a tak jest po prostu wedlug mnie smaczniej i ser z dolu jest mniej spieczony- bardziej sie ciagnie, dzieki czemu cala pizza jest bardziej serowa - sprobujcie w ten sposob zrobic Wasza pizze - gwarantuje ze bedzie smakowalo!!!



                                                                          pa

40 komentarze:

  1. Jeju, ale mi narobiłaś smaka. Muszę wypróbować ;)

    AntwortenLöschen
  2. zjadłabym taką *.* ale ja w kuchni nie najlepiej sobie radzę ;(

    AntwortenLöschen
  3. Mmmmmmm jak pięknie to wygląda!! :)

    AntwortenLöschen
  4. Pysznie wyglada!

    jasne,że obserwujemy:) Ja już dodałam:)

    zapraszam serdecznie!:)

    AntwortenLöschen
  5. I love it :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    AntwortenLöschen
  6. No ja nie mogę,uwielbiam pizze...ty niegrzeczna dziewczyno narobiłaś mi smaka:D

    AntwortenLöschen
  7. ja mogłabym jeść pizze każdego dnia... :)

    obserwuje :)
    pozdrawiam ;) ;*

    AntwortenLöschen
  8. pyszniutko wygląda i na pewno też jest boska w smaku, muszę zrobić, choć dla mnie wciąż i zawsze nr jeden jest Margarita :)

    AntwortenLöschen
  9. ależ wygląda... <3 ten szpinak mnie bardzo zachęca :)

    AntwortenLöschen
  10. świetny sposób- na pewno wypróbuję;-)

    AntwortenLöschen
  11. mniam, aż zrobiłam się głodna!:)

    AntwortenLöschen
  12. wypróbuje napewno:) wygląda smakowicie:D

    AntwortenLöschen
  13. Jako zwolenniczka kebapów wszelakich odmawiam przygotowania pizzy, ale ta wygląda tak smakowicie... :)

    AntwortenLöschen
  14. To jest pizza bianca.I zdecydowanie wolę tę białą wersję od pomidorowej.
    Twoja jest niesamowicie kusząca!

    AntwortenLöschen
  15. Mmmm . . .
    Spisuję przepis i zabieram się za błaganie mamy o zrobienie! :D

    Pozdrawiam :)

    AntwortenLöschen
  16. mmmmm good
    I will follow your blog...

    AntwortenLöschen
  17. przez zdjęcie tej pizzy narobiłam sobie wlasnie chętki na tąką :D

    AntwortenLöschen
  18. jak to ładnie wygląda! aż zgłodniałam ;)

    AntwortenLöschen
  19. Jak wymyslisz mi pizze bezglutonowa, bede Cię uwielbiac bezgranicznie :P

    AntwortenLöschen
  20. Mmmmm. pycha.!
    fajny blog.! zapraszam do mnie. :P

    AntwortenLöschen
  21. Wygląda pysznie! :) Obserwuję! ;)

    AntwortenLöschen
  22. Mimo iż nie lubie pizzy, wyglada wysmiewicie ;)

    AntwortenLöschen
  23. zrobiłaś mi straszną ochotę!

    AntwortenLöschen
  24. O nie!! Dlaczego ja dziś tu weszłam?? a nie jak wstane?? :D narobilas mi takiego smaka, że nie wiem czy zasnę :)) Oczywiście, że się oglądamy :)) Buźki i jutro fotki zrobię loków :***

    AntwortenLöschen
  25. Wygląda smakowicie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej!:) MNIAM!

    AntwortenLöschen
  26. Zrobiłam się głodna !
    A makijaż bardzo prosty do wykonania ;p
    Obserwuję ;)

    AntwortenLöschen
  27. Mmmmm boskie! Smakowicie wygląda ;)

    Zapraszam do udziału w konkursie organizowanym na moim blogu :) Do wygranie śliczny naszyjnik kot :)

    http://bitwa-na-kosmetyki.blogspot.com/2012/05/konkurs-wygraj-przesliczny-naszyjnik-z.html

    AntwortenLöschen
  28. o jezu zrobiłam się głodna :) Pizza super! U nas jednak nigdy nie chce się robić ciasta i kupujemy gotowe. Ale wiadomo, że smakowo to zupełnie coś innego.
    Odpowiadam na odwiedziny u mnie : Obserwujemy! :)

    AntwortenLöschen
  29. Nie lubię pizzy ogólnie, ale ta... jest genialna! Przekazuję przepis mojemu bratu, który jest kucharzem i już nie mogę się doczekać kiedy posmakuję!

    AntwortenLöschen
  30. a ja dzisiaj robiłam pizze :)) uwielbiam!

    AntwortenLöschen
  31. pizzzzzzzza <3
    onmonmno, uwielbiam

    zapraszam do mnie

    AntwortenLöschen
  32. mniam! jutro się za nią zabieram!

    AntwortenLöschen
  33. Chętnie wypróbuję, zawsze to coś nowego :)
    Dziękuję za odwiedziny, masz ciekawego i różnorodnego bloga, z przyjemnością dołączę do obserwatorów :)

    AntwortenLöschen
  34. Dziękuję za ten przepis:) Już się nie mogę doczekać walentynek, bo właśnie wtedy ją zrobię na naszą romantyczną kolację we troje... Ja, mój mąż i mój synek:) Pozdrawiamy z Karlsruhe:)

    AntwortenLöschen